0

Opći uvjeti poslovanja / pravila privatnosti / kolačići

INFORMACIJE NA GAVROPROM WEB TRGOVINI

GAVROPROM d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. GAVROPROM d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. GAVROPROM d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

Uvjeti prodaje

Nositelj svih prava na internet stranici gavroprom.hr je trgovačko društvo Gavroprom d.o.o. putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa – Gavroprom webshopa. Korištenjem usluge Gavroprom webshopa i svih njenih stranica i servisa na gavroprom.hr domeni smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem Gavroprom webshopa  te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Gavroprom webshopa, smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.

Pružatelj usluge internet prodaje putem Gavroprom webshopa je Gavroprom d.o.o., Avenija Većeslava Holjevca 42b, 10020 Zagreb, OIB:75488043837 .

Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju s ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim vašim pravima i obvezama.

Gavroprom d.o.o. pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Gavroprom d.o.o. pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica koje su sastavni dio Gavroprom webshopa u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Gavroprom d.o.o. pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Gavroprom webshopa u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Općih uvjeta korištenja.

Korištenje usluga Gavroprom webshopa odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Gavroprom webshopa od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Gavroprom d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Gavroprom webshop se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na gavroprom.hr. Gavroprom webshop zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

GAVROPROM d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu svih osobnih podataka kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici GAVROPROM d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

S ulaskom Hrvatske u EU, dužni smo Vas temeljem posebnih regulacija informirati o procesima koji se događaju prilikom korištenja naših internetskih stranica.
Isto znači da Vaše podatke obrađujemo isključivo u svrhu ispunjenja zakonskih obveza, ugovornih obveza, legitimnog interesa ili ako ste nam dali privolu za točno određenu svrhu, a koja svrha će biti navedena u našem zahtjevu za davanjem privole, te u sljedećim situacijama:

 • ispunjenje ugovornih obveza kao što je npr. prodaja robe i dostava robe (ime, prezime, adresa, osobni identifikacijski broj, telefonski broj, podaci o načinu plaćanja, odnosno karticama…);

 • ispunjenje zakonskih obveza kao što je npr. prijava nadležnim tijelima, kao što je Ministarstvo financija (ime, prezime, adresa, osobni identifikacijski broj,…);

 • zaštita osoba i imovine (videonadzor);

 • za potrebe izravnog marketinga (e-mail adresa, adresa, telefon,…);

 • na temelju legitimnog interesa.

Ako se obrada temelji na legitimnom interesu za potrebe izravnog marketinga društva Gavroprom d.o.o., te ako se istome usprotivite, više nećemo obrađivati Vaše podatke.

Ovi opći uvjeti zaštite osobnih podatka odnose se na osobne podatke koji se nalaze i koji su korištenjem internetskih stranica www.gavroprom.hr obrađeni, odnosno prikupljeni i pohranjeni od strane voditelja zbirke osobnih podataka, poduzeća Gavroprom d.o.o. sa sjedištem na adresi Avenija Većeslava Holjevca 42b, 10020 Zagreb, OIB:  75488043837 od Vas kao ispitanika.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi zaštite osobnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-mail poruke na adresu: webshop@gavroprom.hr.

Pažljivo pročitajte ove opće uvjete zaštite osobnih podataka. Davanjem vaših osobnih podataka putem internetske stranice www.gavroprom.hr i označavanjem Vašeg pristanka na ove opće uvjete putem ove internetske stranice, potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa ovim općim uvjetima zaštite osobnih podataka, te pristajte na prikupljanje, obradu i korištenje Vaših osobnih podataka u skladu s ovim općim uvjetima.

PRIMATELJI ILI KATEGORIJE PRIMATELJA OSOBNIH PODATAKA

Vaše podatke ne prosljeđujemo dalje, osim ako je to zakonom propisano, ako nadležna tijela isto od nas zatraže (npr. Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo financija) ili ako iste podatke na temelju sklopljenog ugovora dostavljamo izvršiteljima, a koji u dovoljnoj mjeri jamče provedbu odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera na način da je obrada u skladu sa zahtjevima iz Opće uredbe o zaštiti podataka, zakonskim propisima, te da se istim mjerama osigurava zaštita prava ispitanika.

RAZDOBLJE POHRANE PODATAKA

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarenje određene svrhe, ako zakonom nije propisan neki drugi rok čuvanja. Podatke koje ste nam dali na temelju privole čuvamo dok ne povučete svoju privolu.

U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.

U slučaju odbijenih ponuda podatke čuvamo godinu dana, a ukoliko zatražite brisanje biti će obrisani odmah.

Osobni podaci prikupljeni u svrhu izvršavanja ugovornih obveza u pravilu se čuvaju trajno ili dok ne zatražite njihovo brisanje, dok se podaci o transakcijama čuvaju trajno zbog zakonske obveze sukladno važećim računovodstvenim propisima.

VAŠA PRAVA

Vaša prava su sljedeća:

 • Pravo na pristup osobnim podacima – možete zatražiti potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na Vas;

 • Pravo na ispravak osobnih podataka – možete zatražiti ispravak Vaših podataka, kao i dopunu postojećih;

 • Pravo na brisanje osobnih podataka – možete zatražiti brisanje Vaših podataka, a što ćemo učiniti, ako isto ne bi bilo u suprotnosti sa Općom uredbom o zaštiti podataka ili nekim drugim pravnim propisom;

 • Pravo na ograničavanje obrade – možete zatražiti ograničenje obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka ili nekim drugim pravnim propisom kojim je isto uređeno;

 • Pravo na prenosivost podataka – imate pravo zatražiti prijenos Vaših podataka drugom voditelju obrade, ako su isti podaci pruženi u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu, ako se obrada temelji na privoli ili je nužna radi izvršavanja ugovora u kojem ste stranka i ako se obrada provodi automatiziranim putem;

 • Pravo na ulaganje prigovora na obradu podataka - imate pravo uložiti prigovor na obradu podataka nama te nadzornom tijelu.

Zahtjev za ostvarivanjem Vaših prava možete podnijeti pisanim putem na adresu sjedišta poduzeća Gavroprom d.o.o. ili na e-mail adresu: webshop@gavroprom.hr. Napominjemo da zadržavamo pravo, u slučaju da ste podnijeli zahtjev za ostvarivanjem prava, zatražiti od Vas dodatne podatke kako bismo Vas identificirali.

Kako bismo osigurali sigurnost Vaših podataka koristimo razne sigurnosne mjere: stogo ograničen pristup Vašim podacima (po načelu "nužnog pristupa"); sigurni prijenos prikupljenih podataka; postavljanje vatrozida na IT sustave u svrhu zabrane neovlaštenog pristupa; trajno praćenje pristupa IT sustava radi detekcije i sprječavanja zlouporabe osobnih podataka.

Svi Vaši podaci pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima i sigurnim poslužiteljima naših partnera te im se pristupa i koristi u skladu s našim pravilima i standardima sigurnosti.

Podatke koje ste nam dostavili na temelju svog legitimnog interesa možemo podijeliti s povezanim društvima (poslovnim partnerima) koji ih također mogu obrađivati (stručni savjetnici, revizori, kurirske službe, odvjetnike, pružatelje IT usluge).

Zadržavamo pravo na izmjenu Izjave o privatnosti u bilo kojem trenutku i iz bilo kojih razloga.


KOLAČIĆI
Prilikom pretraživanja interneta općenito, kako bi Vam se omogućila brza, jednostavna i učinkovita usluga, internetske stranice koriste se opcijom pohranjivanja kolačića u Vaše računalo. Slijedom novih zakonskih obaveza koje EU stavlja pred domaće internetske stranice, za prikupljanje ovih podataka potrebno je, prije njihova pohranjivanja, dobiti pristanak korisnika.
Naš portal se koristi „kolačićima“ i drugim tehnologijama koje nam olakšavaju isporučivanje sadržaja ovisno o vašim područjima interesa, obrađivanje rezervacija ili zahtjeva, i/ili analiziranje karakteristika vaših posjeta.

Koriste se sljedeći kolačići:

 • Neophodni kolačići

 • Marketinški servisi

 • Analitika

Kolačići se sami po sebi ne mogu upotrebljavati za otkrivanje vašeg osobnog identiteta. Kada pristupate našim web-stranicama, ova informacija našim poslužiteljima identificira svojstva vašeg pretraživača, ali ne i vas.
Pristup prikupljenim podacima ima administrator web shopa. Želite li ubilo kojem trenutku izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu, možete ažurirati postavke svojeg internetskog pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pretraživaču odabirom izbornika „Help“)

Kolačići koje skupimo neće biti korišteni u druge svrhe osim u one koje su navedene u ovoj obavijesti.

Više o kolačićima možete saznati na sljedećoj e-mail adresi: www.allaboutcookies.org

Što je kolačić (cookie)?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Koristi li ova web stranica kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše internetske stranice omogućile bolje korisničko iskustvo. Stranica također koristi kolačiće koji služe za funkcioniranje Google Maps servisa.

Kakve kolačiće koristi ova web stranica i zašto?
Privremeni kolačići (Session cookies) - to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Mi koristimo "session cookies" kako bi unaprijedili korisničko iskustvo za vrijeme posjete.
Trajni kolačići (Persistent cookies) - ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati internetsku stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove internetske stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Trenutno omogućujemo:

 • Društvene mreže

Dijeljenje članaka na društvenim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

 • Mjerenje posjećenosti

Ova web stranica koristi servis za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete zabraniti servis na sljedećem linku:
Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
 
Ukoliko ne želite da čuvamo vaše osobne podatke, niti da ih dijelimo u skladu s danom privolom, molimo da nam to javite putem emaila webshop@gavroprom.hr, te nam na taj način opozovete danu privolu, nakon čega podatak više nećemo čuvati niti dijeliti drugima u skladu s danom privolom.

Obavještavamo Vas da ćete u slučaju provale u naš sustav i krađe osobnih podataka biti obaviješteni u roku od 72 sata.
Obavještavamo Vas da imate pravo na uvid u vaše osobne podatke koje smo od Vas prikupili, obradili i koje čuvamo.


PODRŠKA
Za dodatne informacije kontaktirajte nas na: webshop@gavroprom.hr

Ukoliko trebate pomoć, molimo Vas da nam se obratite na jedan od navedenih načina:

GAVROPROM d.o.o. Avenija Većeslava Holjevca 42b, 10020 ZAGREB
Tel: 01/664 22 42
Fax: 01/662 21 77
e-mail: webshop@gavroprom.hr

Na Vaš upit ćemo odgovoriti u najkraćem roku.
Telefonsku podršku smo osigurali svakog radnog dana, ponedjeljak – petak, od 08:00 do 16:00 sati.